понеділок, 5 листопада 2018 р.

Гра "Джура" - 2019. Львів. Початок.

Світлина від Анатолія Гриви.05 листопада 2018 р. відбулося засідання робочої групи з питань проведення у 2019 році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") у Львівській області.
Всеукраїнська військово-патріотична гра «ДЖУРА» вийшла на черговий етап розвитку.
   Кабінет міністрів України прийняв нове Положення про гру, створивши цілком нові можливості та окресливши нові цілі.Зокрема, тепер акцент ставиться на активізації праці упродовж усього року:
- створення та розвиток постійно діючих, самоврядних осередків гри -куренів, які мають складатися із кількох роїв, які взаємодіють між собою через Раду ройових, постійний міжройовий змаг, курінні сходини, мадрівки тощо.
- впроваджується ступенева програма самовиховання та розвитку, яка передбачає набуття нових компетенцій та корисних знань, умінь, навичок (за моделлю пластових (скаутських) проб). 

      Три ступені - новаки (козачата), джури, молоді козаки.
- річний план діяльності, зокрема заохочення джур брати участь у національно-патріотичних проектах, заходах, акціях різних громадських об'єднань та інших можливих партнерів, а також самим організовувати свої ініціативи.
- підсумові наметові табори на рівні куренів.

      Досвід Пласту, СУМу, МНК, Юнкорпусу та різних виховних та козацьких організацій показує, що така форма найкраща для створення хорошого самовиховного середовища, в якому формується характер та ціннісні орієнтири, навички самостійності та задатки до лідерства.
В кінці навчального року будуть відбуватися підсумкові етапи у формі наметових таборувань, районного, обласного, всеукраїнського рівня, де зможуть збиратися рої від кращих куренів гри з різних регіонів, демонструвати свої досягнення та вміння, змагатися, товаришувати, формувати нову генерацію української молоді.   Для розвитку "Джури"  створений постійнодіючий штаб гри, який буде  здійснювати координуючу, організовуючу функцію, надавати методичне забезпечення, вести реєстри куренів, підготовлених виховників тощо. 

Немає коментарів:

Дописати коментар